V aprílový den proběhl na 2. stupni projektový den pod názvem Osobnostní a sociální výchova. Témata pro jednotlivé ročníky byly čtyři: v 6.ročníku Jsem to já - se děti seznamovaly s pojmy a emocemi všedního dne. Ty potom hravou formou ve scénkách přímo před tabulí předváděly a bylo opravdu na co se koukat.

Pro 7. ročník byl připraven projekt s názvem Den ohleduplnosti, radosti a respektu- v něm děti zvládaly emočně vypjatou a nečekanou situaci v neznámém prostředí . Opět si uvědomily, jak je dobré být připraven na náhlé zvraty v naší životní realitě.

Projekt v 8. ročníku pod názvem Hledám svůj svět vedl žáky k poznání sebe sama skrz hledání v neznámém prostředí obrázků. Hmatové poznání a obdarovávání drobnými předměty uvádělo mnohdy žáky do zajímavých emočních situací.

Projekt Sluneční znamení připravený pro 9. ročník se týkal tajemné astrologie a numerologie, zda věřit či nikoli horoskopům, číslům či tajemnu, nebo denně válčit se svými názory i předsudky. Čtení v textech a zjišťování informací vedlo k výtvarnému zpracování jednotlivých znamení.

Na závěr tohoto dne se všichni vydali do Eurocentra, aby shlédli muzikál Hair, připravený studenty z Dánska. Ačkoli jsme dánštině nerozuměli, písničky jsou známé a nakonec i trochu angličtiny jsme si mohli poslechnout.

Projekt se vydařil, nezbývá, než popřát chuť a odvahu do dalšího sebepoznání.